De schipper Hans Venema

Hans maakte als 10 jarige wereldzeiler zijn eerste grote reis in een zelf gebouwd jacht en werd midden op de oceaan opgepikt door een binnenvaartschip omdat het bootje toch niet bestand bleek tegen de huizenhoge golven van de Nieuwe Maas. Nadat hij papa en mama beloofd had nooit meer te gaan varen, liep het volgende nieuwbouwproject pas in 1994 van stapel.

Wel is hij altijd met bootjes in de weer geweest. Van je hobby je beroep maken is niet voor veel mensen weggelegd, maar gelukkig voor deze inmiddels 50 plusser wel. De mens is een scheppend en creatief wezen, en met nieuwe boten bouwen en zeilen met mensen, is zijn werkend bestaan compleet en gelukkig. Hoewel geluk in kleine dingen zit, moet je er soms keihard tegenaan om je dromen te verwezenlijken.

Buiten het zeilen is er ook ruimte ontstaan voor, zeg maar, de grote levensvragen. En daarom is hij alweer jarenlang lid van de filosofische kring Hoeksche Waard. Niets is mooier dan op het achterdek te filosoferen over de zin en onzin van het leven. Inmiddels zijn we er wel achter dat we in geleende tijd leven, net zoals dat geldt voor je bezit. Er komt onherroepelijk een dag dat je alles weer moet inleveren... Dus geniet nooit met mate, maar wel met je maten!

Nieuws

Hempel Schipperbitterlied

Schuif maar aan en dein maar mee
Op de golven van de zee.
Ouwe nipper met je klipper
en je glaasje schipperbitter.

Fotogalerij