Zoete Aardappelsoep
Het is weer tijd voor een goed gevulde soep.
De winter is voor mij de tijd om nieuwe recepten uit te proberen.
In de bladen die bij de supermarkten liggen kwam ik dit recept tegen.
En zoals dat altijd gaat bij mij pas ik het recept aan en krijg ik het niet voor elkaar om kleine porties te koken. Dus nodig ik mijn vrienden uit om dit heerlijke gerecht te komen eten.
Ingrediënten, 800 gr zoete aardappel (bataat) 1 rode ui, 1 prei, 1 rode paprika, pond kipfilé, 250 gr spekreepjes, bieslook, 2 liter water met 2 kipbouillonblokjes, scheutje kookroom, zout, peper en 1 theelepel kurkuma.
De aardappel, prei en rode ui fijn snijden en koken in de bouillon en pureren met de staafmixer. De spekreepjes uit bakken en erbij doen. Kip en paprika fijn snijden en er ook bij doen. Op smaak maken met het zout, peper, kookroom en de kurkuma. Voor het serveren de fijn geknipte bieslook erbij doen.
Serveer er een stokbrood of breekbrood bij. Eet smakelijk.

In de bladen die bij de supermarkten liggen kwam ik dit recept tegen.
En zoals dat altijd gaat bij mij pas ik het recept aan en krijg ik het niet voor elkaar om kleine porties te koken. Dus nodig ik mijn vrienden uit om dit heerlijke gerecht te komen eten.
Ingrediënten, 800 gr zoete aardappel (bataat) 1 rode ui, 1 prei, 1 rode paprika, pond kipfilé, 250 gr spekreepjes, bieslook, 2 liter water met 2 kipbouillonblokjes, scheutje kookroom, zout, peper en 1 theelepel kurkuma.
De aardappel, prei en rode ui fijn snijden en koken in de bouillon en pureren met de staafmixer. De spekreepjes uit bakken en erbij doen. Kip en paprika fijn snijden en er ook bij doen. Op smaak maken met het zout, peper, kookroom en de kurkuma. Voor het serveren de fijn geknipte bieslook erbij doen.
Serveer er een stokbrood of breekbrood bij. Eet smakelijk.



Nieuws
Hempel Schipperbitterlied
Schuif maar aan en dein maar meeOp de golven van de zaee.
Ouwe nipper met je klipper
en je glaasje schipperbitter.
FacebookTwitterLinkedin