Zoete Aardappelsoep

Het is weer tijd voor een goed gevulde soep.
De winter is voor mij de tijd om nieuwe recepten uit te proberen.
In de bladen die bij de supermarkten liggen kwam ik dit recept tegen.
En zoals dat altijd gaat bij mij pas ik het recept aan en krijg ik het niet voor elkaar om kleine porties te koken. Dus nodig ik mijn vrienden uit om dit heerlijke gerecht te komen eten.
Ingrediënten, 800 gr zoete aardappel (bataat) 1 rode ui, 1 prei, 1 rode paprika, pond kipfilé, 250 gr spekreepjes, bieslook, 2 liter water met 2 kipbouillonblokjes, scheutje kookroom, zout, peper en 1 theelepel kurkuma.
De aardappel, prei en rode ui fijn snijden en koken in de bouillon en pureren met de staafmixer. De spekreepjes uit bakken en erbij doen. Kip en paprika fijn snijden en er ook bij doen. Op smaak maken met het zout, peper, kookroom en de kurkuma. Voor het serveren de fijn geknipte  bieslook erbij doen.
Serveer er een stokbrood of breekbrood bij. Eet smakelijk. 


Kooktips van Nel

Gevulde kleine paprika

Ingredienten:kleine rode paprika's, tomaat, 1 grote gele paprika, bosui, rucola, strooikaas

Kleine paprika's uithollen, tomaat, paprika, rucola en bosui klein snijden en bakken. Uitgeholde paprika in ovenschaal leggen vullen met de gebakken groente en bestrooien met kaas. Half uur in de oven.
Een heerlijk bij gerecht.


Schipperbitternieuws

Aan boord van De Hoop op Zegen wordt altijd schipperbitter geschonken. Een drankje dat in Muiden is geboren onder de naam van Muiderschipperbitter.

Getest door de mannen en vrouwen van platbodems aldaar. Nu wordt schipperbitter in Schiedam gebotteld bij De Kuyper.

En klinkt het schippersbitterlied:

Stap maar op en dein maar mee
Op de golven van de zee
Ouwe nipper met je klipper
en je glaassie schipperbitter
aan boord van De Hoop op Zegen.

Overige kooktips

Fotogalerij